Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

PlayStation 4

Η καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών κυκλοφόρησε στην πιο πρόσφατη εκδοχή της σε λευκό χρώμα! Το SONY PLAYSTATION 4 (PS4) 500 GB WHITE είναι εδώ! Με καλύτερα γραφικά από τον κύριο αντίπαλό του, το Xbox One και 32 φορές μεγαλύτερη μνήμη από το PS3 το PS4 ξεχωρίζει ως παιχνιδοκονσόλα νέας γενιάς.

Οι διαφορές μεταξύ του PS4 και του Xbox One είναι εμφανείς πριν καν μπουν σε λειτουργία οι δύο κονσόλες. Αρχίζοντας με την εμφάνιση των δύο ανταγωνιστών, το PS4 είναι σχεδόν το μισό από θέμα βάρους αλλά και διαστάσεων σε σύγκριση με το Xbox One. Είναι λεπτό, περίπου στο μέγεθος του προκατόχου του, PS3 Slim και είναι διαθέσιμο σε μαύρο και λευκό χρώμα. Επιπλέον, το PS4 μπορεί να καλωδιωθεί και να ανοίξει μέσα σε λίγα λεπτά από την στιγμή που θα βγει από το κουτί του, κάτι που είναι λίγο πιο πολύπλοκο για το Xbox One.


Αφού η συσκευή ανοίξει για πρώτη φορά, ζητάει σύνδεση στο internet ώστε να κατεβάσει τις τελευταίες ενημερώσεις. Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο, ανάλογα με τη σύνδεσή σας, αλλά δεν είναι απαραίτητο για offline παιχνίδι. Έτσι, μπορείτε να παραβλέψετε την σύνδεση στο internet και την εγκατάσταση των ενημερώσεων και να ξεκινήσετε να παίζετε! Εάν κάνετε την σύνδεση στο internet θα πρέπει να περιμένετε να εγκατασταθούν οι ενημερώσεις πριν κάνετε αγορές από το PlayStation Store ή πριν αρχίσετε να παίζετε online.


Από το PlayStation Store μπορείτε να αγοράσετε ταινίες, παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο. Ειδικά για τα παιχνίδια, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ψηφιακού αντιγράφου ενός νέου παιχνιδιού, πριν ακόμα αυτό κυκλοφορήσει και μπορείτε να ξεκινήσετε να παίζετε τα μεσάνυχτα της ημέρας κυκλοφορίας του. Ακόμα μία χρήσιμη δυνατότητα είναι ότι εάν το παιχνίδι έχει ήδη κυκλοφορήσει και θέλετε να το αγοράσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε να παίζετε πριν τελειώσει η λήψη του. Μέσω της εφαρμογής PlayStation για iOS και Android μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια απομακρυσμένα. Η κονσόλα σας θα ανοίξει μόνη της και θα κλείσει όταν ολοκληρωθεί η λήψη.


Ακόμα ένα πλεονέκτημα που προσφέρει η σύνδεση της κονσόλας στο internet μέσω Wi-Fi είναι η δυνατότητα Remote Play στο PS Vita και στα Xperia smartphones. Ουσιαστικά γίνεται κάτι σαν streaming και με αυτόν τον τρόπο το smartphone σας μπορεί να μετατραπεί σε ένα επιπλέον χειριστήριο, ή και σε μία επιπλέον οθόνη.

     


   

Συνεχίζοντας με την εμφάνιση της κονσόλας, παρόλο που είναι σχεδιασμένη για οριζόντια στήριξη, μπορεί να σταθεί και κάθετα, με την ειδική βάση που υπάρχει στο εμπόριο. Στην μπροστινή πλευρά της κονσόλας υπάρχει υποδοχή για Blu-ray disks καθώς και δύο υποδοχές USB 3.0, οι οποίες χρησιμεύουν για την φόρτιση των χειριστηρίων, ακόμα κι όταν η κονσόλα είναι κλειστή, και για τον συγχρονισμό των χειριστηρίων όταν μεταφέρονται σε άλλο μέρος. Στην πίσω πλευρά της κονσόλας υπάρχουν θύρες HDMI, Ethernet, μία digital optical audio out θύρα και μία βηθητική θύρα για σύνδεση με την ειδική κάμερα.  Στο επάνω μέρος υπάρχει φως που ανάβει μπλε όταν η κονσόλα τεθεί σε λειτουργία.


Όσον αφορά το τεχνικό μέρος, η συσκευή συνδυάζει οχταπύρηνο επεξεργαστή x86-64 AMD "Jaguar" με 1,84 teraflop GPU, που βασίζεται στην τεχνολογία γραφικών AMD Radeon. Το σύστημα υποστηρίζεται από 8 GB πολύ γρήγορης GDDR5 RAM και σκληρό δίσκο 500 GB, ο οποίος μπορεί να αντικατασταθεί από δίσκο μεγαλύτερης χωρητικότητας ή SSD για καλύτερη απόδοση. Σύμφωνα με την Sony, οποιαδήποτε από αυτές τις βελτιώσεις δεν ακυρώνει την εγγύηση. Για ασύρματη σύνδεση, το PS4 χρησιμοποιεί 802.11 b/g/n για WiFi και Bluetooth 2.1 για τα ασύρματα DualShock 4 χειριστήριά του.

Στην συσκευασία περιλαμβάνονται το καλώδιο τροφοδοσίας της συσκευής, ένα HDMI καλώδιο, ένα ακουστικό-μικρόφωνο, ένα DualShock 4 χειριστήριο και το καλώδιο φόρτισής του. Τα επιπλέον χειριστήρια δεν έχουν επιπλέον καλώδια φόρτισης και παρόλο που το ακουστικό είναι μόνο για το ένα αυτί, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε σετ ακουστικών στην αντίστοιχη θύρα του χειριστηρίου.


Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του νέου PS4 είναι η δυνατότητα αποθήκευσης και κοινοποίησης βίντεο του παιχνιδιού με το πάτημα του πλήκτρου Share του DualShock 4 χειριστηρίου. Υπάρχει ρύθμιση με την οποία καταγράφονται κάθε φορά τα τελευταία 15 λεπτά παιχνιδιού, την οποία βεβαίως μπορείτε να την απενεργοποιήσετε για εξοικονόμηση χώρου. Αφού αποθηκευτεί το βίντεο του παιχνιδιού σας μπορείτε να το κόψετε και να το κοινοποιήσετε στο Facebook ή στο PSN. Ακόμα, μπορείτε να κρατήσετε στιγμιότυπο του παιχνιδιού σας κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Share και στη συνέχεια να κοινοποιήσετε την εικόνα στο Facebook ή στο Twitter, ή να την στείλετε με προσωπικό μήνυμα στο PSN. Ωστόσο υπάρχουν σημεία τα οποία δεν μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε, ούτε να τα κρατήσετε σαν στιγμιότυπο, λόγω της ανάλογης ρύθμισης των δημιουργών τους. Το μοναδικό μειονέκτημα της εν λόγω λειτουργίας είναι ότι δεν επιτρέπει την κοινοποίηση στο YouTube ή στο Flickr.


Ακόμα μία πρωτοποριακή λειτουργία του PS4 είναι το Share Play, το οποίο σας επιτρέπει να προσκαλέσετε φίλους σας για να δείτε την πρόοδό σας στο παιχνίδι, αλλά και για να παίξετε συνεργατικά ή ανταγωνιστικά, ανάλογα με την φύση του παιχνιδιού. Το σημείο κλειδί αυτής της δυνατότητας είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν στην κατοχή τους και οι δύο παίκτες το παιχνίδι. Αρκεί να το έχει ο ένας και να προσκαλέσει τον άλλο, πατώντας το πλήκτρο Share του χειριστηρίου. Τότε βγαίνει ένα μενού, από το οποίο ο παίκτης επιλέγει την λειτουργία Share Play και στέλνει πρόσκληση σε κάποιον παίκτη από την λίστα φίλων του.


Κλείνοντας, η Sony υποστηρίζει ότι η συνολική απόδοση του PS4 είναι 10 φορές καλύτερη από εκείνη του PS3, ενώ βγαίνουν διαρκώς βελτιώσεις, όπως η δυνατότητα να ανεβάζετε βίντεο στο YouTube ενώ ταυτόχρονα αλλάζετε θέματα ή εικόνες στην αρχική οθόνη. Τέτοιες δυνατότητες βρίσκονται στο νέο PlayStation Dynamic Menu, με το οποίο μπορείτε σε λίγο χρόνο να έχετε στο σπίτι σας παιχνίδια, ταινίες και TV shows, αλλά και να συνδεθείτε με τους φίλους σας και άλλους online παίχτες μέσω του PlayStation Network. Τέλος, το PS4 σας δίνει την δυνατότητα να αναρτήσετε τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού σας στο Twitter και στο Facebook.

Για παιχνιδοκονσόλες σε φανταστικές τιμές επισκεφτείτε το tokinito.gr!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου