Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

iPhone 4

Ένα από τα κλασικά και πλέον πετυχημένα μοντέλα κινητών τηλεφώνων της Apple είναι το iPhone 4, που έκανε θραύση από τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του. Παρόλο που πλέον έχουν βγει νεότερα μοντέλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν ακόμα και τώρα το iPhone 4, αφού αφενός πλέον η τιμή του έχει μειωθεί σημαντικά, αφετέρου η ποιότητα του είναι αρκετά υψηλή ακόμα και τόσα χρόνια μετά το λανσάρισμά του.

To iPhone 4 αποτελείται από δυο φύλλα ειδικά επεξεργασμένου γυαλιού (το ίδιο που χρησιμοποιείται σε αλεξιανέμια ελικοπτέρων και τρένων υψηλών ταχυτήτων) και ένα πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, δίνοντας στην συσκευή μία βιομηχανική, μινιμαλιστική εμφάνιση.



Στα πλεονεκτήματα της συσκευής θα πρέπει πρώτα και κύρια να αναφέρουμε την οθόνη, η οποία συγκεντώνει σε επιφάνεια 3,5 ιντσών 960x640 pixels και αποδεικνύεται ιδανική για την ανάγνωση κειμένου, καθώς είναι φωτεινή και ευανάγνωστη ακόμη και κάτω απ’ το φως του ηλίου. Επιπλέον, τα 5 MP της κάμερας του iPhone 4 μόνο λίγα δεν είναι σε πρακτικό επίπεδο, αφού η ποιότητα των φωτογραφιών είναι ανώτερη σε σχέση με αντίστοιχες ανταγωνιστικές συσκευές.

Ένα ακόμα ουσιαστικό πλεονέκτημα του iPhone 4, είναι ότι υπακούει πάντα στις εντολές που λαμβάνει, χωρίςς να κολλάει ή να καθυστερεί, ενώ δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ποιότητα κατασκευής του, την οποία μπορούν να συναγωνιστούν μόνο μεταγενέστερα ανταγωνιστικά μοντέλα.



Το λειτουργικό της συσκευής είναι από τα πλέον σταθερά και υποστηρίζει πολλές εφαρμογές, ωστόσο του λείπει η τεχνολογία Flash, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προβολή μεγάλου ποσοστού ιστοσελίδων.

Στα βασικά μειονεκτήματα της συσκευής είναι, αρχικά, η διάσταση της οθόνης, αφού η Apple μπορούσε να προσφέρει 4 ιντσες χωρίς θυσίες σε όγκο. Επίσης, στον τομέα της συνδεσιμότητας, είναι περιοριστική η μη δυνατότητα αποστολής και λήψης αρχείων μέσω Bluetooth. Φανερές απουσίες είναι αυτή του ραδιοφώνου και η έλλειψη υποδοχής επέκτασης μνήμης, με την δεύτερη να περιορίζει σημαντικά την χρήση της συσκευής.



Τέλος, μία ακόμα ηχηρή απουσία είναι αυτή της υποδοχής Micro-USB. Έτσι, εκτός του ότι υποχρεώνει σε ένα ακόμα καλώδιο, η δυνατότητα φόρτισης περιορίζεται εάν έχουμε ξεχάσει το καλώδιο, καθώς οι περισσότεροι έχουν smartphone που φορτίζει μέσω υποδοχής Micro-USB.

Το iPhone 4 είναι ένα ολοκληρωμένο κινητό. Ο συνδυασμός της αποτελεσματικής οθόνης, της εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής, της πολύ καλής κάμερας και των δυνατοτήτων που καλύπτουν σχεδόν όλους τους χρήστες το καθιστούν μοναδικό. Σε ορισμένους τομείς βρίσκεται μπροστά απ’ την εποχή του, σε άλλους υστερεί. Δεν είναι τέλειο παντού, είναι όμως από τα πιο ολοκληρωμένα.




Για τους λάτρεις των iPhone, αλλά και για όσουν αναζητούν ένα σταθερό κινητό τηλέφωνο με πολύ καλά χαρακτηριστικά σε προσιτή -πλέον- τιμή, το iPhone 4 είναι ιδανικό. Και για ακόμα χαμηλότερη τιμή, αλλά την ίδια ακριβώς ποιότητα, επιλέξτε το iPhone 4 RFB, την Refubrished έκδοση της συσκευής. Τα Refubrished τηλέφωνα είναι συσκευές με κάποιο αρχικό ελάττωμα, που επιστράφηκαν στην Apple και η οποία τις έφτιαξε. Οι συσκευές αυτές είναι πλήρως ελεγμένες και πιστοποιημένες από την Apple και έχουν εγγύηση όπως οι κανονικές. 

Για όλα τα κινητά της Apple και όχι μόνο, σε φανταστικές τιμές μπείτε στο tokinito.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου